2013-12-10

Some control

Nokkela sanaleikki otsikossa, eikö?

Olen hillinnyt itseni niin hyvin kaikissa muissa sosiaalisissa medioissa, että katsoin asiakseni kirjoittaa asioista tänne. Useimmiten sosiaalisissa medioissa tuntuu siltä, että kommentointi olisi joko loukkaavaa tai epärelevanttia. Onneksi on tämä oma tila.

No niin. Äsken törmäsin siis nimettömäksi jäävässä sosiaalisessa mediassa - kutsukaamme sitä vaikka BoceFaakiksi - jälleen kerran erikoiseen ilmiöön.





Statuspäivityksessä keskusteltiin siitä, miten eräs yleisesti harjoitettu asia on hyödytöntä ja itse asiassa sotii tarkoitustaan vastaan. Keskustelussa henkilö antoi ymmärtää, että hän on samaa mieltä asiasta. MUTTA koki tarpeelliseksi korostaa, että tämä aiheuttaa hänelle henkistä tuskaa, koska hän olisi oivallinen henkilö harjoittamaan tätä asiaa, joka sattumoisin toisissa yhteyksissä on varsin korkean statuksen toimintaa.

Miksi sosiaalisessa mediassa on niin tärkeä representoida itsensä juuri oikeassa valossa paitsi jokaisessa päivityksessä, myös jokaisessa kommentissa? Tämä ei ollut siis sinänsä kritiikkiä keskustelijoita kohtaan (miten mukavaa, että tämä täytyy muistaa aina mainita erikseen), teenhän näin itsekin. On vain jotenkin jännittävää havaita, kuinka me useimmat (?) somettajat olemme tietoisia siitä, että kirjoittamamme saattaa lukea joku, joka ei tiedä, kuinka fiksuja ja sivistyneitä OIKEASTI olemme.

Tämäkään ajatus ei ollut valmis, kunhan kirjasin sen tänne.

Lisäksi muistelin tänään lumisadetta ikkunasta katsellessani parin vuoden takaista talvivierailua Italian pakkasessa, jossa hotellin lämmitystä pidettiin täysillä pari tuntia sattumanvaraiseen aikaan. Muun aikaa se oli pois päältä. Tuon pari tuntia hikoilu oli varsin runsasta, lopun aikaa hotellivieras sai palella hiestä märissä vaatteissaan. (Tämä miete tuntui edellämainitussa sosiaalisessa mediassa epärelevantilta.)

En ymmärrä, miksi kuuntelen niin usein Tehosekoitinta. Tai siis niitä kappaleita tulee sattumalta digitaalisesta musiikkikirjastosta, mutta en koskaan hyppää niiden yli, vaikka monien muiden yli hyppään.

Lisäksi viitaten edelliseen blogaukseen. Kaamea Robin Thicke on ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi useammassakin sarjassa. Ja useammalla vuoden paras biisi -listalla. Antakaa armoa.

Miksei tämä ole?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti